Nieuws

Meer dan masterbatches

Hoe onderscheid je je van je concurrenten in een commodity markt? Hoe zorg je ervoor dat de klant elke keer voor jou kiest en niet voor een van de vele concurrenten die ogenschijnlijk hetzelfde bieden? Bij QolorTech hebben we daar een antwoord op. Met ons technical sales team bieden we een kennis en service die anderen niet bieden. Ik ben een van de technical sales managers. Mijn doel is om áltijd de best mogelijke ondersteuning te bieden aan klanten.

Met mijn 58 jaar heb ik al de nodige ervaring in de masterbatches. Ik begon ooit als chemisch laborant bij een masterbatchbedrijf in Apeldoorn, werkte later bij een producent van vloeibare masterbatches in Zwolle en kwam toen terecht bij QolorTech. Twaalf jaar lang werkte ik als hoofd lab en technical sales manager. Na een uitstap van vier jaar naar een firma die additief preparaten produceert, keerde ik toch weer terug naar deze mooie plek. En nu ben ik inmiddels alweer vijf jaar werkzaam als technical & project manager.

Sales team

Ons sales team is vrij uniek voor zo’n relatief kleine speler. Bij QolorTech werken we met vier technical sales managers, waarvan twee echt technisch gespecialiseerd. We zijn allemaal weinig op kantoor in Vaassen. Zelf ben ik ongeveer twee derde van mijn tijd onderweg en bij klanten. Ik reis door Nederland, maar ook door België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Denemarken. De tijd dat ik wel op kantoor ben, ben ik druk met afspraken voorbereiden en uitwerken. Maar ook met technische ondersteuning intern en kennisdeling. Heel divers!

Meedenken

Juist alle technische kennis en ervaring die ik heb opgedaan in laboratoria en bij klanten maken me beter als technical sales manager. Een klant vraagt bijvoorbeeld om een witte masterbatch voor een tuinstoel en geeft aan dat die 20 jaar moet meegaan. Mijn eerste vraag is dan: waarom 20 jaar en bijvoorbeeld geen 10 of 15 jaar? In veel gevallen staan tuinstoelen namelijk binnen en hebben ze niks te verduren. Daarnaast zijn er veel andere vragen van belang. Bij welke temperatuur wordt de stoel bijvoorbeeld geproduceerd? Wat wordt de structuur van de stoel? Ik denk graag mee met de klant, zodat we de prijs kunnen reduceren zonder de kwaliteit geweld aan te doen.

Technische ondersteuning

Ons werk gaat veel verder dan alleen masterbatches verkopen. Ons werk gaat om een langdurige klantrelatie opbouwen. Ja natuurlijk verkopen we daarbij producten, maar we bieden ook ten alle tijden technische ondersteuning. We adviseren als de klant een nieuwe machine nodig heeft. We helpen ter plaatse bij productie van kunststoffen. En we helpen onze collega’s op het lab om zo goed mogelijk aan de klantvraag te voldoen. We zijn eigenlijk het verlengde van de klant. De kennis die wij hebben, hoeft de klant niet zelf in huis te hebben. En dat is voor veel klanten een reden om voor ons te kiezen. Onze prijs concurreert en je krijgt er veel meer voor.

Cees Koerselman

Adding color. Adding sense.

Adding color. Adding sense.